Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Fevzi Çakmak Ünye’ye Bedel…
Fevzi Çakmak Mahallesi, bu zamana kadar siyasette Ünye’nin kaderini belirleyen en büyük mahallesi olarak damgasını vurdu.

Fevzi Çakmak Ünye’ye Bedel…



Fevzi Çakmak Mahallesi, bu zamana kadar siyasette Ünye’nin kaderini belirleyen en büyük mahallesi olarak damgasını vurdu.

Her zaman ilklerin mahallesi olmayı başaran Fevzi Çakmak Mahallesi, 18 binin üzerindeki nüfusuyla Ünye’nin en büyük ve en kalabalık mahallesi ünvanını almıştır.

Her fırsatta ilkleri yaşayan mahalle, bu kez yeni yapılan camisi ile gündeme oturdu.

Yapımı yeni biten camide kısa zamanda 4 kez cenaze namazı kıldırıldı.

Büyük mahalle olmasına rağmen cenazelerini Büyük Camiye ya da vatandaşların köylerinde bulunan camilere götürmelerini uygun bulmadıklarını söyleyen Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Hasan Çalışkan, bundan sonraki zamanlarda mahallelerinde olabilecek cenazelerin yeni yaptırdıkları Fevzi Çakmak Camiinden kaldırılmasını sağlayacaklarını belirtti. Çalışkan, büyük bir mahalle olduklarını, o nedenle başka yerlere gitmeden kendi mahallelerinde kendi cenazelerini kaldırabilecek kapasiteye sahip olduklarını vurgulayarak, 1500-2000 kişinin yapılan camide rahatlıkla cenaze namazlarını kılabileceklerini söyledi.

Camiye ait dernek kurduklarını da belirten Çalışkan, derneğe vatandaşların gelerek sohbet ettiğini, gelen misafirlerin burada ağırlandığını söyledi.

Cami hakkında bilgi veren Hasan Çalışkan şöyle devam etti.

 

“1500-2000 kişiye hizmet veriyor”

“Her Pazar günü 150 kişilik sabah kahvaltısı verilir. Her hafta farklı kişiler tarafından verilen bu kahvaltıda amaç insanların birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak. Caminin arsasını bize bağışlayan hayırsever vatandaşımızın böyle güzel bir bağışta bulunması bize güzel bir cami kazandırdı.

Camimizin dernek yönetimi çok kaliteli insanlardan oluşuyor. Camimizin çok daha iyi olması için elimizden geleni yapıyoruz.

Camimizde acı su çeşmemiz var; Bir hayırseverimiz 17 bin lira maliyetli dökümden yapılmış olan çeşmeyi yaptırdı ve aynı kişi derneğimize klima hediye etti.

Yönetim olarak Denizli’ye giderek traverten mermer adıyla bilinen özel mermer siparişi verip, camimizi bu mermerle kaplattık.

Daha önceleri eski camimiz vardı burada. 2006 yılında yaşanan sel felaketi ile harap olmuştu. Kullanılmayacak durumda olan o camiyi yıkarak yerine yeni camimizi inşa ettik.

700 kişilik olan camimiz, avluyla birlikte 1500-2000 kişiye hizmet vermektedir.

Girişleri özel seramikle kaplanan camimiz, kış aylarında vatandaşlarımızın iyiliği için sıcak su tesisatıyla döşenmiştir. Cami genelinin her yerinde bulunan sıcak su tesisatımızla vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermeyi amaçladık. İç kapasitesi de çok geniş olan camimizde, her gün mukabeleler okutuluyor. Her gün en az 40-50 kişilik bayan vatandaşlarımız bir araya gelerek, kur-an okuyarak ibadetlerini yerine getiriyor.

Mahalle sakinlerimizin çok duyarlı olması sebebiyle camimizin eksiklerini tereddüt etmeden tamamlıyoruz. Cuma namazlarında mahalle sakinlerimiz aralarında topladıkları yardımlarla camimizin eksiklerini tamamlıyorlar. Mahalle sakinlerimizin hepsine teşekkür ediyorum.”dedi.

Yaptırdıkları diğer caminin minaresinin 83 metre olduğunu belirten Çalışkan, özel eskitme taşı anımsatan bir görüntü sergileyen taşla giydirilen cami minaresindeki ışıklandırma sisteminin diğer camilerden çok farklı olduğunu belirtti. Minarenin, bilinenin aksine yeşil değil de, turuncu bir ışığa sahip olduğunu söyleyen Çalışkan, bu özellikte Ünye’de başka bir minare olmadığını da sözlerine ekledi. /Ünye Vizyon Haber




Bu haber 1807 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI