Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


SOMA’DA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİ ORDU’DA TOPRAĞA VERİLDİ
Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 27 yaşındaki İsa Sadan, memleketi Ordu’da toprağa verildi.

SOMA’DA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİ ORDU’DA TOPRAĞA VERİLDİ



Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden 27 yaşındaki İsa Sadan, memleketi Ordu’da toprağa verildi. 15 Haziran’da nişanlanacak olan Sadan’ın ağustos ayında da evlenmeyi planladığı öğrenildi.

  İsa Sadan’ın cenazesi, yaklaşık 100 araçlık konvoyla Fatsa’da karşılandı. Korgan ilçesine götürülen Sadan, başta ailesi olmak üzere karşılamaya gelen herkesin gözyaşlarına boğulmasına neden oldu. İsa Sadan’ın cenazesi, bugün öğle saatlerinde Yeni Pınar Merkez Camii’ne getirildi. Cenazeye Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti Ordu milletvekilleri Fatih Han Ünal ve Mustafa Hamarat, İhsan Şener, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, çevre ilçe belediye başkanları ve yüzlerce kişi katıldı. Ordu Valisi Kenan Çiftçi, şehit madencinin babası Muhittin Sadan’ı kucaklayarak teselli etmeye çalıştı.

  Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazından sonra cenaze omuzlarda aile kabristanlığına götürüldü. Burada baba Muhittin Sadan, “Oğlum yüzünü bir kez daha görmek istiyorum” deyince isteği yerine getirildi ve İsa Sadan’ın yüzü açılarak babasına gösterildi. Gözyaşlarına hakim olamayan baba sakinleştirilmeye çalışıldı. Kardeşinin yüzünü görünce bayılan 19 yaşındaki kardeşi Enes Sadan, 112 ambulansıyla Korgan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Definden sonra yapılan dua ile cenaze töreni sona erdi.

 

  “GERİDE KALANLAR ALLAH SABIR VERSİN”

  Baba Muhittin Sadan, cenaze töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun en azından cenazesine ulaştıkları için Allah'a şükrettiklerini söyleyerek, "Rabbime şükürler olsun ki ben buldum, ben getirdim. Mezarını görüyorum. Geride kalan kardeşlerimizin hali ne olacak? Allah onlara kolaylık versin" diye konuştu.

  İsa Sadan'ın halasının oğlu Ali Eymen, "Halamın oğlu olur. Benim babam da Soma'da çalışıyordu. Her gece onlar acaba ölecek mi diye onları bekliyorduk. Ben Soma’da doğma, büyümeyim. Benim de 4 arkadaşım şehit oldu. Aklımdan geçtikçe durdukça ağlıyorum. Kaç gecedir ağlayarak geçiyor. Daha yeni nişanlamıştı. 1 ay sonra, 15 Haziran’da ise nişanı vardı. Nişanından 1 ay önce şehit oldu” dedi.

  Nişanlısı Esra Gün'ün sürekli ağladığını söyleyen Eymen, "Esra çok üzgün" dedi.

 

  ACILI NİŞANLI DUYGULARINI FACEBOOK'TA PAYLAŞTI

  Esra Gün, duygularını sosyal paylaşım sitesinde şöyle paylaştı:

  "İsa Sadan, sevdiğim gittiğin yerde rahat uyu. Bu gece benim uykum yok. Senin soğuk bedenin bensizken, ben sıcak kalmışım ne kelam. Soma istedim senden küçük bir hayal, hayat yetmedi sen de aldın sevdiğimi. İçim öyle bir yanıyor ki; senin gülüşün, yüzün geliyor buğulu gözlerimin önüne. Sonra sicim sicim damlıyor yaşlar yanaklarımdan aşağı. En acısı da ne bilir misin? ‘Allah'a emanet ol’ diyemeden ‘Hakkımı helal ettim’ demek olacak. Bir evlat, bir eş, bir ağabey, bir amca, bir dayı, bir kuzen veremedim ama sol yanımı veriyorum sana kara toprak. Rahat uyu sevdiğim, ben iyiyim. Senin için yarın son vazifemizi yerine getireceğiz. Toprağın nur, mekanın cennet olsun şehidim."




Bu haber 1153 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI