Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


KANAL TEDAVİSİ ARTIK KORKUTMAYACAK
Kanal tedavisi korkusu tarih oluyor

KANAL TEDAVİSİ ARTIK KORKUTMAYACAK



Kanal tedavisi korkusu tarih oluyor

Kanal tedavisi artık yüksek başarı oranı ile tedavi ediliyor

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Davut Çapar, kendilerine başvuran hastaların birçoğunun gereksiz yere antibiyotik kullandığını, kanal tedavisi ile kolaylıkla iyileşebilecek enfeksiyonların gereksiz antibiyotik kullanımına bağlı olarak kemik içerisinde hapsolarak tedaviyi zorlaştırdığını söyledi.

Diş çürüklerinin tedavi edilmediği süreçte daha zahmetli ve masraflı olduğunu söyleyen Çapar, "Diş çürüğünün ilerlemesine bağlı olarak hastalarda kendiliğinden başlayan uzun süreli ağrılar ve gece uykudan uyandıracak derecede şiddetli ağrılar meydana gelmektedir. Bu süreçte diş canlılığını kaybetmeye başlar ve dişin içerindeki enfeksiyon kemiğe ve çevre dokulara yayılır. Böylece mikroorganizmalar kana yayılarak özellikle kalp ve iltihabi romatizmal hastalıkları olan kişilerde ciddi bir problem teşkil etmektedir." diye konuştu.

Oysa ki hastaların erken çürük döneminde tedaviye geldiklerinde kolay ve hızlı bir şekilde dolgu işlemi ile tedavilerini bitirildiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Çapar, "Tedavinin başarısını etkileyen en önemli etken ise tedaviye başlanılan zamandır. Hastalarımız kanal tedavisi ile yüksek başarı oranlarında tedavi edilmektedir. Günümüzde teknolojinin gelişmesi sonucunda kanal tedavisi prosedürleri çoğu durumda tek seansta ağrısız bir şekilde başarıyla bitirilebilmektedir" dedi.




Bu haber 1708 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI