Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


SULTANAHMET MODELİ YAŞATILACAK
Ramazan boyunca Sultanahmet modeli kutlamalar Ünye'de yaşatılacak.

SULTANAHMET MODELİ YAŞATILACAK



Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, vatandaşlardan gelen şikayetleri göz önüne alarak Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Ramazan ayı kutlamalarında Ramazan’ın ruhu ile bütünleşmeyen müzik bölümünü çıkartıp, Sultanahmet modeli bir yapılanmayı Ünye’de sağlayacaklarını söyledi. 

Bu yıl Ramazan’ın ruhuna uyan bir konsept hazırladıklarını ifade eden Başkan Çamyar, “Cumhuriyet Meydanı’ndaki programımızda Kuran tilaveti, İbrahim Sadri, Bedirhan Gökçe gibi tüm Türkiye’nin hayranlıkla izlediği şiir dinletilerinin, ilahi gurupları ve semazen gösterilerinin, çocuklara yönelik animasyon ve orta oyunlarının olacağı Ramazan etkinliklerine Ünyelileri ve civar ilçelerdeki vatandaşlarımızı davet ediyorum. İnşallah Mevla bizleri sağlık, sıhhat ve huzur içerisinde bayrama kavuşturur” dedi. 

Yürüttükleri çalışmalar sonunda Ünye’yi Ramazan ayına hazırladıklarını belirten Çamyar, şöyle konuştu:

“Önceki yıllarda Ünye’de hijyenik olmayan Ramazan çadırları uygulamamıza bu yıldan itibaren son verdik. Ünye Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi’nin salonunda her akşam 300 vatandaşımızın iftar yemeğini temin etmiş olacağız. Bu yıl toplu iftar merasimlerimizi Ünye İskelesi’nde deniz kenarında, açık havada 2 bin kişinin üzerinde katılımla gerçekleştireceğiz. Bunlarla birlikte önceden belde olarak nitelediğimiz bugünkü büyük mahallelerimizde de Ramazan etkinliklerimiz olacak, bizlerde fırsat buldukça buralardaki iftar programlarına katılacağız.”

Ünye Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından ilçede yatağa bağımlı vatandaşlara yönelik planlanan çalışmaya ilişkin Başkan Çamyar, “Yatağa bağımlı yaşayan vatandaşlarımızın evlerinin temizliğini Ünye Belediyesi olarak bizler yapacağız. Bu vatandaşlarımızın giyimi, kuşamı, temizliğine kadar yaparak hamam kültürünü de yaygınlaştırarak evlerine bırakacağımız hizmeti de hayata geçireceğiz” dedi.

Çamyar, Ünye Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ilçede belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayı öncesinde ihtiyaç paketlerinin verildiğini de sözlerine ekledi.

Ramazan Bayramı programına ilişkin Başkan Çamyar, “27 Temmuz tarihinde toplu sünnet şöleni ile başlayacak olan Ramazan Bayramı etkinliklerimiz, 2 Ağustos tarihindeki 20 başpehlivanımızın katılımı ile gerçekleşecek olan güreş etkinliği ve 3 Ağustos tarihindeki at yarışları ile tamamlanacak” diye konuştu.

 




Bu haber 1187 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI