Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Dünya Çevre Gününe Ünye’nin Dünkü Çocukları Damga Vurdu
Dünya Çevreyi ve Doğayı Koruma Gününde, Ünye’nin Dünkü Çocuklarının yaptığı gösteriler güne damgasını vurdu.

Dünya Çevre Gününe Ünye’nin Dünkü Çocukları Damga Vurdu



Dünya Çevre Gününde Ünye Asarkaya Kent Ormanı, Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Programa Kaymakam Mustafa Demir, Ordu İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, okul yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kent Ormanında gerçekleştirilen programda Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ordu İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar konuşma yaptı.

Programın sonunda Ünye’nin Dünkü Çocuklarının yaptığı gösteriler güne damgasını vurdu. Çeşitli oyunlarla katılımcılara doyumsuz anlar yaşatan grup, çevre gününde unutulmaz bir gün yaşattı.

Programa katılan Ordu İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Öztürk; insanlığın ortak yaşam alanı olan çevreyi koruyarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmasının görevleri arasında yer aldığını söyledi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Selahattin Aydın; “Çevre kirliliği hiçbir zaman sınır mefhumu olmaksızın bizleri bulan, istemediğimiz nedenlerdir. Dolayısıyla sınır tanımayan çevre kirliliğini yok edebilmenin yolu, kurum ya da kuruluşlara endeksli değildir. Bu konuda bir kurumun veya kuruluşun bu kirliliğin üstesinden gelmesi mümkün değildir. Dolayısıyla bizim el birliği ile bu problemleri çözmemiz gerekiyor. Bu anlamda tüm katılımcılara görev düşmektedir” diye konuştu.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Dünya’mıza baktığımızda havadan, sudan ve topraktan oluşan bir çevrenin var olduğunu görürüz. Bunlardan bir tanesi olmasa yaşam mümkün olmaz. Bugüne kadar yapılan araştırmalarda galakside yaşamın başka bir yerde olduğunu kanıtlayan bulgulara da rastlanamamıştır. Dolayısıyla elimizde bu 3 niteliği muhafaza etmemiz lazım. Doğadaki var olan güzellikleri, gelecek nesille bizlerin taşıması lazım. Bizlere miras değil emanet olarak bırakılan doğaya koruyup kollamak bizim en asli vazifelerimizden biridir” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, “Dünyada çevre kirliliği ne yazık ki insanla başladı. Yine çevre kirliliğinin insanla biteceğini ümit ediyoruz. Önümüzdeki 30-40 yıl sonra su için savaşacaklar, belki 50 yıl sonra yeşil orman için savaşlar çıkacak yeşil çimenler için savaşlar çıkacak. Çünkü çevre insan için olmazsa olmaz, insanın hayatının devamı için başka şansının olmadığı bir şeydir” dedi.

Konuşmaların ardından Ünye Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencileri çevre ve çevre koruma ilgili şiirler okurken, hep birlikte çevre andı okundu.

Programda daha sonra Ünye’nin Dünkü Çocukları Derneği üyeleri ve Ünye’nin bugünkü çocukları birlikte tentürük, kaşıkla yumurta taşıma, halat çekme, çuval yarışları yaptı. Program Ünye’nin Dünkü Çocuklarına karşı, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ve daire amirlerinin karşı tarafta bulunduğu halat çekme yarışı ile sona erdi.

 




Bu haber 1691 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI