Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
AKP = HAS PARTİ


Arslan GÜDEK Mesela...
unyevizyongazetesi@gmail.com
 
 

Ünye gerçekten çok enteresan bir şehir…

 Gündemimizde olanlara şaşıp kalsak ta mecburen içimize sindirmeye çalışmaktan başka çaremiz yok gibi. Geçtiğimiz günlerde AKP ilçe teşkilatında bir deprem yaşandı. Bunu ben demiyorum, bütün basın yazdı çizdi neredeyse.  Önceleri inkâr politikaları basına yansıdıysa da beklenen oldu ve Refah kökenli olup ta Ünye’yi AKP’nin kalesi durumuna getiren o çekirdek kadro tasfiye edildi. Şimdi ne olacak diye düşünmeye başlamadık ta değil hani.

 

Bence HAS PARTİ ye dönüşme çabaları AKP’nin çözülme sürecine girdiğinin bir göstergesidir. Bazı temel taşlar vardır yapılarda, o temel taşları yerinden oynatırsanız, zamanla dökülmeler başlar ve bina yavaş yavaş çöküşe doğru yol alır. Mevcut AKP kendini Anadolu'nun bereketli topraklarına bağlayan köklerinden bir bir soyutlamaya başladı. Belki hadi sende diyeceksiniz, çok beklersin de diyebilirsiniz ama bu böyledir. Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığına geçerek Türkiye siyasetinde bir yedi yıl kalmayı garantiledi. Fakat AKP’nin böyle bir garantisi yok. Partinin ve Hükümet'in başında göz ile görülür hiç bir başarısı olmayıp, ettiği her lafta saçmalayan ve geçmişte ki politikalarında bir sürü başarısızlığı olan Ahmet Davutoğlu gibi bir başbakan varken, kadrolarda bu kadar tasfiyeye gitmek yanlış gibi gözükmektedir.

 

Ünye de ise bu durum açıkça gün yüzüne çıkmış durumdadır. Her ne kadar İstifa eden çekirdek kadro birlik beraberlik mesajları verecek olsa da zaman gösterecek ki küsmeler ve dışlanmalar baş gösterecek ve kopmalar yaşanacaktır. Ünye de zaten guruplaşmalar vardı. Numancılar, Çamyarcılar ve Refah Parti kökeninden gelenler zaten bir didişme ve güç savaşı içindeydiler. Şimdilik Numancılar diye tabir ettiğim gurup kazanmış gözükse de Refah kökenlilerin gücünü ve etkisini de yabana atmamalıyız. Fakat şunu da göz ardı etmemek lazım. AKP den kopmak demek gücü yitirmek. kaymaktan vazgeçmek ve dışlanmak anlamına gelir ki bunu da hiç biri istemez.

 

Benim naçizane tavsiyem sevgili Adem Çalık dostuma, sakın küskünlükle laf etme Adem kardeşim. Güçten vazgeçmek elbette zor gelir insanoğluna. Fakat AKP öyle bir Marjinal yapıya sahip ki. tam bir insan öğütme makinesi. Ağzından çıkacak en küçük bir serzenişin seni çok zor durumlara düşüreceği muhakkaktır. Allah korusun, anında aforoz edilir paralellikle suçlanır vatan haini ilan edilirsin. Geçmişe dönüp baktığımızda bunun bir çok örneğini görmekteyiz. Allah sonumuzu hayreylesin.

 

MHP İLÇE KONGRESİ

 

Ünye de geçtiğimiz hafta yapılan kongre de yeniden ilçe başkanlığına seçilen Nedim CAN kardeşimi tebrik ediyor, başarılı bir siyaset hayatı temenni ediyorum. Kongrenin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi elbette güzel ve olması gereken bir durum.

 

Fakat kendisine naçizane tavsiyem şudur ki, MHP Ünye teşkilatında bir coşku eksikliği görmekteyim. Bu konuda gereken bütün çalışmaları yaparak, eski ve yeni bütün Ülkücüleri bir araya getirmeli, küskünlerle barış sağlanarak bütün camiayı topyekün kucaklamalıdır. Ülkücü camianın kangren olmuş sorunları var. Yeni nesillerle sanki bir kopukluk var. İdealler iyi anlatılmıyor artık. Bir şölen havası yakalamadan hiç kimse başarı beklemesin.

 

Ünye de eskiden beri tanıdığım bir sürü eski ülkücü dediğimiz insanlar küsmüş  ve uzak durmayı yeğlemekteler. Nedim kardeşim bir an önce eskilere ve yeni nesillere ulaşmalısın. Ayrışmalar bu camiaya zarar vermektedir. Unutulmamalıdır ki kongreler sessiz sedasız değil, gümbür gümbür yapılmalıdır. şölen yapar gibi, düğün yapar gibi ve coşkuyla yapılmalıdır. Heyecanınızı kaybederseniz, eksiden başlarsınız. Ha gayret sevgili dostum bir an önce camiayı bir araya getirecek çalışmaları yap ve meydanı AKP zihniyetine bırakma. Sevgilerimle



Bu yazı 5012 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI