Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


AĞLATAN TÖREN
Çanakkale Zaferi 100. Yılında Ünye Kaymakamlığının Cumhuriyet Meydanındaki çelenk sunumunun ardından, Atatürk Anadolu Lisesinin hazırladığı “Destan” adlı tiyatro oyunu ve Müzik öğretmeni Sibel Meral Bal’ın yönetimindeki okul korosunun müzikleri hem Kaymakam Mustafa Demir’i, hem de korodaki öğrencileri ağlattı.

AĞLATAN TÖREN

Kaymakam Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Jn. Yzb. Gökhan Coşkun, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Güven MURAT, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, İlçe Emniyet Müdürü Ömer AKAR,  daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşma yapan Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Bilgin, Çanakkale ruhunu davetlilere şöyle  anlattı;
“Bana deseler ki, Çanakkale’yi üç kelimeyle anlat “geldiler, gördüler, döndüler.” Yıl 1915…
 Başkent İstanbul alınırsa Osmanlı Devleti tarihe karışacak ve Türk Milleti bu topraklardan atılacaktı.
Geldiler ve gördüler. Çanakkale’yi Çanakkale yapan gelenler değil, gelenleri karşılayan asil ruhtur. Çünkü onlar 1071’den beri geliyorlar. 1000 yıldır bu milleti bu topraklardan atmak için geliyorlar. 
Çanakkale ruhu nedir biliyor musunuz?
Çelik ve barutun karşısında, imanın ve inancın gücünün baskın gelmesidir.  Çanakkale öyle bir ruhtur ki, esir yaşamaktansa özgür ölmeyi tercih eden insanların ruhudur.
Soruyorum sizlere vatan nedir?
Toprak kanla yoğurulursa, ben burada özgürce konuşabiliyorsam, siz beni dinleyebiliyorsanız, unutmayın ki, birileri bu kara parçasını vatan yapmıştır. 
Siz gençler; düşünün! Okuldan eve yorgun geldiğinizde en rahat olduğunuz yer olan odanıza geçiyorsunuz. Cep telefonlarınıza kısıtlama getirdiğimizde öfkeleniyorsunuz. Birilerinin bu vatanı kurmak için kanını canını ortaya koymuştur. Gidip de dönmemenin, dönüp de görmemenin mantığının ne olduğunu düşünün. 
Düşünün! İstanbul’daki, Kayseri’deki, Konya’daki, ve Sivas’taki liselerin 1921 yılında Çanakkale’deki  savaştan dolayı mezun veremediğini düşünün. 
Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi bir tek şeye ihtiyacımız var; O da çalışkan olmak. Yarın değil, bugün çalışmak olmak.”dedi.
Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Çamyar’ın şiir okumasının ardından “Destan” adlı oyun sahneye konuldu.  
Programının sonunda konuşma yapan Kaymakam Mustafa Demir,  Ünye’nin en yaşlısı olan Firdevs Dönmez (106)’i davetlilere tanıtarak,  bundan sonraki törenlerde Firdevs Dönmez’in Ünye’de aile büyüğü olarak her protokolde yerini alacağını belirtti. 
Tören, çeşitli okullardan farklı dallarda ödül alan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Haber/Meral Korkmaz




Bu haber 1392 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI