Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Bu Haftaya Dikkat Etmek Gerekiyor
Altının son günlerdeki iniş-çıkışlarına yorum getiren Coşkunalp kuyumcu Cüneyt Coşkunalp, son günlerdeki altın fiyatlarındaki dalgalanmaların bu hafta da devam edeceğini belirterek, yatırımcılara bu hafta beklemelerini önerdi.

Bu Haftaya Dikkat Etmek Gerekiyor

CüCüneyt Coşkunalp’in altındaki dalgalanmalar ile ilgili yorumu şöyle;
“Altın özellikle son 15 gün içerisinde enteresan ve bağımsız hareketler yapıyor. İki hafta önce 89 TL civarında dolaşan külçe fiyatı, son hafta 94.50 Krş. Olarak kapanış yaptı.
Bunun sebepleri arasında ilk olarak Avrupa Merkez Bankasının bu ayın 22’sindeki toplantıda yapacağı parasal genişleme gösterilebilir.
Ayrıca, geçtiğimiz Çarşamba günü İsviçre Merkez Bankası şok bir kararla daha önce 1 frank 1,20 Euro çipasından vazgeçerek İsviçre frank’ını serbest hale getirdi.
Bu da piyasalarda dalgalanmaya sebep olarak, özellikle ne olduğunu anlamak isteyen yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülmesi ile altın alımına sebep oldu.

Peki bu hafta ne olacak?
Tahminimiz, Avrupa Merkez Bankası toplantısından sonra, altın ONS fiyatı 1300 dolar’a kadar çıkabilir ve iç piyasadaki dolar fiyatı da 


2,32 ve üzerinden kalır ise 97,50 TL arası fiyatlar görülebilir. Ama bu hal bizce geçici bir durumdur. Çünkü, yılın ikinci yarısından itibaren Amerika Merkez Bankası faiz artırımları gerçekleşirse, altın ONS fiyatları daha aşağıda olacaktır.
Yerel piyasada kapanış fiyatları külçe altın için satış; 94,50 TL, alış;94,50 TL.
Bilezik satış; 87,50 TL iken, alış; 85,50 TL.
Bu haftaya dikkat etmek gerekiyor. Önemli dalgalanmalar olacak. Altına yatırım yapacaklar için, bu haftayı beklemede geçirmelerini öneriyoruz.” Şeklinde konuştu.
 Haber /Meral Korkmaz




Bu haber 1199 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI