Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Çamyar ” Şehit ve Gazilerimizin Sorunu, Namusumuzdur”
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100.yılı etkinlikleri çerçevesinde Kore Gazisi ve Muharip Gaziler Derneği Ünye Şubesi başkanı Yalçın Taşçıoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle, şehit ve gazilerin eş ve çocuklarıyla ilgili sorunları görüşmek ve çözüme kavuşturmak için Atakale’de bir araya geldi.

Çamyar ” Şehit ve Gazilerimizin  Sorunu, Namusumuzdur”

Muharip Gaziler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Yalçın Taşçıoğlu” öncelikle ve ivedilikle çözülmesi gereken sorunlarımızın naşında derneğimizin yer sorunu gelmektedir. Bunu söylerken bulunduğumuz yeri derneğimize veren eski belediye başkanımız ve yaklaşan genel seçimde Ordu Milletvekili aday adayı olarak çalışmalarını sürdüren Ahmet Arpacıoğlu ve 
yönetimine minnet şükranlarımızı sunarız.
Bulunduğumuz bina kentsel dönüşüm kapsamında sökülüp yeniden değerlendirilecek. Gazilerimizle ortada kalmadan evvela yerimizin sağlama alınması gerekli.ikinci ve aslında en önemlisi gazilerimizin ekonomik sıkıntı nedeniyle yaşam koşullarının zorluğu.Birde buna kanunun verdiği ücretsiz seyahat etme yetkisine rağmen dolmuşların kadın erkek ayrımı yapmadan biz gaziyiz,yada gazi yakını eş ve çocuklarıyız diye kendilerini anlatmaya çalıştıkları esnada, araç sürücüsünün yaranız nerenizde diye sormaları bizleri gazilerimizi taşıt içerisinde bulunan insanların yanında  küçük düşürmektedir.Bu durum bizi gazilerimiz ile şehit yakınlarımızı üzmekte ve derinden yaralamaktadır ” dedi. 

Birlik ve beraberlik içerisinde bulunabilmemiz, şehit ve gazilerimiz sayesindedir diyen Ünye Belediye Çanakkale de 57 bin şehit verdik. Yüz binlerce vatan evladı bu toprakların bölünmez bütünlüğü için, birliği için Çanakkale’de gazi oldu. Onlar tarihin yazdığı en şanlı askerlerdi. Ve onların şanı Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ancak Bedrin Aslanlarında var idi. 

O günden bu güne tam 100 yıl, yani bir asır geçti. Bizler Çanakkale'de şehit düşmüş, gazi olmuş bu vatan için bu toprak için, ay yıldızlı şanlı bayrağımız için canlarını ortaya koymuş 100 binlerce askerimizi ne kadar minnet ve şükranla ansak da onlara olan borçlarımızı asla ödeyemeyiz. Bu vatan uğruna şehit olmuş tüm kahraman askerlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum diyen Ünye belediye başkanı Ahmet Çamyar” Yalçın ağabey, saygıdeğer başkanım tek tek sıraladığınız, ortaya koyduğunuz şehit yakınları ve gazilerimizi ile yakınlarının tüm sorunları bizim sorunlarımızdır. Bu sıraladığınız sorunlar yerel yönetici olarak bizim namusumuzdur. 
Size söz veriyorum, öncelikle derneğiniz Ünye merkezde çok daha özel ve güzel bir yere taşınacak. Öte yandan, sizlere T.C.Devletimizin yasalar nezdinde ülke genelinde verdiği ücretsiz seyahat etme hakkını nasıl ve gönül huzuru içerisinde kullayorsanız, Ünye ve Ordu dada ücretsiz seyahat etme hakkınızın verilmesi için gereken ne ise yapılacaktır. 

Sizleri hiç kimse içiniz ve içimiz acıyarak anlattığınız gibi bundan böyle aşağılayamayacak ve küçük düşüremeyecek. Siz her konuda olduğu gibi, ücretsiz seyahat etme konusunda da gönlünüzü ferah tutun. Şehitlerimizin yakınları, gazilerimiz ile yakınlarının bütün sorunları biz idarecilerin namusudur. En kısa zamanda çözüme kavuşturulacaktır ” dedi. 
Haber / Ahmet Yenin




Bu haber 1652 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI