Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


DOĞUM DA, BOŞANMA DA DENGEDE
Ünye İlçe Nüfus Müdürü Fahri Çoban, 2013 VE 2014 Yılı doğum, ölüm, evlilik ve boşanma vakalarına ilişkin istatistiki bilgi verdi.

DOĞUM DA,  BOŞANMA DA DENGEDE

Doğum-ölüm gibi evlilik ve boşanma vakalarında da bir denge olduğuna dikkat çeken Fahri Çoban, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Müdür  Fahri Çoban;
“2013’de 1730,
2014’de 1761,iki yıl arasındaki doğum olayında 31 fark, 
2013’de 480, 
2014’de 514 insanımız ebediyete intikal ederek, iki yıl arasındaki ölüm olayında ise 34 kişilik farkla doğum ve ölüm arasındaki denge ile ortadadır. 
“Doğum ile ölüm arasındaki dengeyi kutsal evlilik kurumunda da görmek mümkün…” diyen Ünye ilçe nüfus müdürü Fahri Çoban; 2013 yılında 844 çift nikâh kıydırarak dünya evine girer iken, 
2014 yılında 883 çift nikâh kıydırarak, bir önceki yıla oranla 39 artı farkla dünya evine girdi.

Öte yandan anlatmaya ve söylemeye dilimiz varsa da- varmasa da hayatımızın bir gerçeği olarak önümüzde duran ayrılık,  yani boşanma olaylarına göz attığımızda;
 2013 yılında Ünye merkez kasaba ve köylerde toplam 180 çift boşanmış, 
2014 yılında bu rakam 3 artı farkla 183’e yükselmiş.
Ülkemizde olduğu gibi Ünye’mizde vuku bulan boşama olaylarında da denge görülmektedir. ” dedi.
Müdür Fahri Çoban başta olmak üzere, nüfus müdürlüğünde görevli personelin geçmişe oranla yeniden dizayn edilmiş, son derece rahat ve huzurlu bir ortamda sunduğu hizmet kalitesinin her geçen gün artarak devam etmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Ünyeliler,  kurumdan hizmet almak için başvuran bütün vatandaşlara aynı mesafede olarak iyi diyalog,  iyi yaklaşım ve çok iyi iletişim anlayışı içerisindeki çalışmalarını başarıyla sürdürmektedirler.
Ünyeliler ve Ünye’de yaşayan vatandaşlar olarak, Nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinde vatandaşların memnuniyetini her şeyin üstünde tutan Ünye Nüfus müdürlüğü çalışanlarını Ünye ilçe Nüfus müdürü Fahri Çoban’ın şahsında tebrik eder, başarılarını daim olmasını dileriz.
“Tasavvuf şairimiz Yunus Emre, Mal sahibi, mülk sahibi, Hani bunun ilk sahibi? Mal da yalan, mülk de yalan, Var biraz da sen oyalan” sözleriyle, ömür ve ölüm gerçeği arasındaki dengeyi, yoluna baş koyduğu yüce Allah’tan aldığı feyizle anlayacağımız dilde özetlemiş.” diyerek yunus Emre’nin dörtlüğüyle de, konunun maneviyatına dikkat çekti.
Haber / Ahmet YENİN




Bu haber 2176 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI