Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Hijyen Kursuna Talep Artıyor
Ordu Halk Eğitim Müdürlüğü'nde açılan kurslardan hijyen eğitimi kurslarına ilgi oldukça arttı.

Hijyen Kursuna Talep Artıyor

Ordu Halk Eğitim Müdürlüğü 2014-2015 yılı eğitim-öğretim yılının başlamasından bu yana 67 kursta bin 496 kursiyere eğitim veriyor. Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı kurslar arasında en çok rağbet gören hijyen eğitimi kursları oluyor. Yayınlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'ne bağlı olarak artış gösteren hijyen kursları 2014-2015 yılında da artışına devam ediyor.

Ordu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeki Özkan, hijyen eğitimi kurslarındaki bu artışın sebebinin yönetmelik değişikliği olduğuna söyledi. Tüm gıda ile ilgili sektörlerde çalışanların hijyen eğitimi sertifikası alması gerektiğini belirten Özkan, "Gıda sektöründe çalışan herkes bu sertifikaları almak zorunda. Denetimler kapsamında bu sertifikalar gerekli olduğu için, açılan kursların birçoğu Hijyen Yönetmeliği ile ilgili. Her sektörün kendi ayrı kursları var, kantin, balık, şarküteri gibi alanlarda çalışanlar ayrı ayrı ders alıyor. Tüm bu nedenler birleşince en çok rağbet gören kurslarımız da hijyen eğitimi kursları oluyor" dedi.

Halk Eğitim Merkezi olarak yabancı ailelere yönelik kurs çalışmaları olacağını ifade eden Halk Eğitim Müdürü Zeki Özkan, "Ordu'da okullarda eğitim gören 150 tane yabancı göçmen öğrenci var. Bu öğrencilerin bir çoğunluğu Iraklı ailelerin çocukları. Altınordu ilçemizde ikamet eden 37 öğrencimize yönelik Türkçe öğretmek için kurs açmayı planlıyoruz. Çalışmalarımızı başlattık en kısa sürede de kursumuzu başlatacağız. İlk etapta çocuklara yönelik yaptığımız çalışmayı ilerleyen dönemde ailelere yönelik yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu. - Ordu




Bu haber 1517 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI