Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Ünye’de Soma Yaşatıldı
13 Mayıs’ta Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden yüzlerce maden işçisi için, Türkiye genelinde 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Ünye’de Soma Yaşatıldı



13 Mayıs’ta Manisa’nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden yüzlerce maden işçisi için, Türkiye genelinde 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Hayatını kaybeden işçiler için Ünye’de de eylemler yapıldı.

Bugün ise iş bırakarak, saat 13:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Eğitim-Sen’li hocalara bir destek de CHP ve ADD’den geldi. Eğitim-Sen Ünye Temsilcisi Cengiz Çayır şu açıklamada bulundu: “Maden işçileri her yıl bir avuç kömür için ömür verirken, yaşanan cinayetleri ‘kader’ ya da ‘takdir-i ilahi’ olarak açıklayıp, ölenlerin ailelerine sadece rahmet dilemek, özelleştirme ve taşeronlaştırma uygulamalarında ısrarcı olmak, yeni iş cinayetlerinin, yeni katliamların yaşanmasına davetiye çıkarmak anlamına gelmektedir. Bu katliamın tüm sorumlularının hesap vermesini talep ediyoruz.”  dedi. Eylemde “Emekçiler ölüyor, sermaye güçleniyor, Madenci ölüyor, AKP seyrediyor” gibi sloganların atıldığı eylemde CHP ve ADD’de bir basın açıklaması düzenledi.

 

Akşam saat 19.00 sularında üniversiteden gençlerin düzenlediği sessiz yürüyüş meydanda son buldu. Yürüyüş sırasında ıslıklar ve alkışlarla hükümet protesto edildi. Meydan’da yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasın da bulunan Ezgi İlkay Teneş: “Mesleğin kaderinde var” demek de kolay, bazıları gibi karbon monoksitten ölüm tatlıdır demek de… Galler’de işçi özyönetimi şeklinde işletilen madende bir tane bile ölümlü kaza gerçekleşmedi, demek ki sorun meslekte değil, mantıkta… Umarız çalışmalar hız kazanır ve ölümler artmaz. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi. Okunan basın açıklamasının ardından oturma eylemine geçilen etkinliğe Üniversite’den bazı akademisyenler ve Eğitim-Sen’li öğretmenler ve vatandaşlar da destek verdi.

Eylemlerin yarında devam etmesi bekleniyor.




Bu haber 5298 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI