Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


KABOTAJ BAYRAMI ERKEN KUTLANDI
Ünye İskelesi’nde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

KABOTAJ BAYRAMI ERKEN KUTLANDI

Ünye İskelesi’nde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 1 Temmuz’un Ramazan Bayramına denk gelmesi dolayısıyla kutlamalar 27 Haziran Cuma günü yapıldı.

Törende Ünye Liman Başkanı İsa Pehlivan, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın önemine ilişkin yaptığı açıklamanın ardından Ünye Liman faaliyetlerine ilişkin şu bilgiyi verdi: 

 “Ünye Liman Başkanlığının sorumluluk sahasında 1 liman tesisi, çekek yeri, 2 balıkçı barınağı, 1 motor iskelesi, 2 tersane, 2 atık alım tesisi olmak üzere toplam 8 tesis bulunmaktadır. Ünye Liman tesisi inşa edildikten sonra liman faaliyetlerine 1992 yılında başlamış olup, ithal ve ihraç malların yüklenip boşaltıldığı uluslararası transit nakliyata açılarak anılan tarihten bu tarafa hizmet vermektedir. Ünye Limanı’nın da gerek ihraç ve gerekse ithal malların yöremiz ticaretinde önemli bir yeri bulunmaktadır. Yöremizdeki denizciliğin gelişmesi anlamında mesafe alındığı da bu faaliyetlerden anlaşılmaktadır.”

Pehlivan, dünya ve ülkemiz ticaretinin %90’ı deniz yolu ile yapıldığını, deniz yolu taşımacılığının karayolu taşımacılığına göre 7 kat, demir yolu taşımacılığına göre ise 4 kat daha ekonomik olduğunu sözlerine ekledi.

 “Bir milletin var olabilmesi için, özellikle Türkiye gibi üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkenin, denizleri yok sayamayacağını göz önüne aldığımızda bugün kutlamaktaki olduğumuz 1 Temmuz’un anlamını daha da önemsememiz gerekmektedir” diyen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, şunları söyledi:

“Ülkemiz son zamanlarda hem savunma sanayinde, hem denizcilikle ilgili yapmış olduğu atılımlarla kendi milli tankından, kendi uçağından, helikopterine ve denizlerle ilgili hakimiyet noktasında bir dizi gelişmeyi hayranlıkla izlemekteyiz. Bizlerde bu anlamda İç Anadolu bağlantı yolu ile anlam ifade edecek olan limanımızın büyütülmesi noktasında gerekli çalışmalarla ilgili Kaymakamımızla atılımlarda bulunduk. İleriki dönemde somut adımlar atarak Ünye’mizin ticaret alanında gelişmiş noktasında da bir adım daha gerçekleştirmiş olacağız.”

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Limanı’nı daha rantabıl ve kullanışlı hale getirmek için Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye Liman Başkanı İsa Pehlivan’la bir toplantı düzenlediklerini söyleyerek, “Ünye’de şu ana kadar su üstü sporlarında maalesef istediğimiz seviyede değiliz. Bundan 15 gün önce ise bir kardeşimiz biz Ünye’de su sporları ile ilgili jet ski sporu yapmak istiyoruz dediler ve belli bir seviyeye geldiler. Bana göre Karadeniz’in en güzel koyunun daha fazla kullanılmasını istiyorum. Bakıldığında bir tane boş yer kalmasın istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla iskelede düzenlenen yarışlara geçildi.

Ördek Yakalama yarışında Halit Yıldız denize bırakılan ördeği yakalayarak 1., Yüzme Yarışında 1. Ufuk Telci, 2. Cüneyt Işık, 3. Umut Kadir, Ünye’nin Dünkü Çocuklarının yüzme yarışında 1. Mehmet Karagöz, 2. Ahmet Birben, 3. Ahmet Cerrahoğlu; Yağlı Direkte Bayrak Yakalama Yarışını Halit Yıldız kazanarak, dereceye girenlere madalya, altın, para ve kupa olmak üzere çeşitli ödüller verildi. 

 




Bu haber 1394 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI