Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Kaymakam Demir; "Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz"
Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yılı büyük coşkuyla kutlandı.

Kaymakam Demir;

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. Yılı büyük coşkuyla kutlandı.

Ünye Kaymakamlığı tarafından organize edilen  Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Ünye Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, okulların ve sivil toplum örgütlerinin hazırladığı gösterilerle törene katılanlara Cumhuriyet  ruhunu yaşattı.

Törende konuşma yapan Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, son günlerde yaşanan şehit olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz dedi. Kaymakam Demir şöyle devam etti.

“Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Son günlerde yaşanan şehit olaylarımız bizi üzmüştür.

Cumhuriyet, herşeyini kaybetmiş bir milletin büyük mücadele sonucu ortaya çıktığı bir zaferin sonucudur.

Vatanımızın bölünmezliğini daha çok istiyorum. İmkansızlıklar içerisinde mücadele veren bir devletin 91 yılda bu kadar kısa zamanda modern ülke haline gelmesı, 13 bin nüfustan 77 milyon nüfusa çıkması büyük başarıdır.

Hukuk devleti olan Türkiye bölgenin parlayan yıldızıdır. Medeniyet ve kültür seviyesi olarak çıtasını yükseltme yolunda gayretlidir.

Cumhuriyet geçmişten geleceğe uzanan gönüllü beraberliktir. 

Cumhuriyeti ayakta tutan birlik içindeki halktır. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesi Cumhuriyetin temelidir.

Bize emanet edilen bu topraklardaki  hukuk ve adaleti, birlik ve beraberliği korumak zorundayız. Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun, sorunların demokratik ortamlarda çözülmesi gerekmektedir.

Kendine güveni olmayan toplum kaybetmeye mahkum olmuştur.  Bu günde hep beraber kenetlenip, el ele verelim.biz, şanlı geçmişi koruyup, aydınlık gelecek için mücadele edeceğiz.”

“Engelliler ve gönüllüler birlikte zeybek oynadılar”

Çeşitli okulların öğrencileri tarafından oyunların oynandığı ve şiirlerin okunduğu törende, engelliler derneği üyeleri ve gönüllülerin birlikte oynadığı zeybek izleyenleri büyüledi.

Programın sonunda protokol huzurunda geçiş töreni yapıldı. Geçiş töreninde sivil toplum örgütlerinin kendilerine has hazırladığı gösteriler büyük ilgi ile izlendi. Haber/ Meral Korkmaz

 

 




Bu haber 2436 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI