Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


ORDU DOĞALGAZ’A KAVUŞUYOR
Ordu'da doğalgaz çalışmaları kapsamında bu yıl 8 mahallede 50 km uzunluğunda doğalgaz şebekesi döşeneceği belirtildi.

ORDU DOĞALGAZ’A KAVUŞUYOR

Ordu'da doğalgaz çalışmaları kapsamında bu yıl 8 mahallede 50 km uzunluğunda doğalgaz şebekesi döşeneceği belirtildi.

 

Ordu'da doğalgaz çalışmalarını sürdüren Fındıkgaz'ın bağlı olduğu Aksa Doğalgaz Genel Müdürü Alper Konyalı, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi Güler tarafından Altınordu ilçesinde 2008 yılında başlatılan doğalgaz şebekesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Çalışmalar kapsamında bugüne kadar 16 km çelik şebeke, 195 km PE şebeke, 84 bin servis hattı ve 8 bin servis kutusu çalışması yaptıklarını belirtti. Konyalı, "Altınordu ilçesinde bugüne kadar 52 bin 100 daireye ulaştık. Halen 32 bin 340 abonemiz mevcut. Bu abonelerimizden gaz talebinde bulunan 29 bin 150 adedine doğalgazı aktif olarak ulaştırıyoruz. Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalar için 30 milyon TL harcadık. Toplam bugüne kadar döşediğimiz şebeke uzunluğu 300 km'yi buldu" dedi.

 

BU YIL 8 MAHALLE DOĞALGAZA KAVUŞACAK

 

Konyalı, Ordu Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma sistemi oluşturarak 2014 yılı içerisinde Cumhuriyet, Karapınar, Bucak, Selimiye, Nizamettin, Saray, Şahincili, ve Eskipazar mahallelerine doğalgaz ulaştıracaklarını kaydetti. Konyalı, "Bu çalışmalarda 3 bin 200 metre çelik şebeke, 27 bin PE şebeke, 20 bin metre servis hattı ve 2 bin servis kutusu döşeyerek 5 bin daireye ulaşacağız" diye konuştu.

 

Fatsa'YA İLK GAZ 30 KASIM'DA

 

Konyalı, Fatsa ilçesinde Evkaf ve Dolunay mahalleleri ile Ünye'de Saca, Saraçlı ve Çınarlık mahallelerine doğalgaz şebeke döşeme çalışmalarına da başladıklarını dile getirerek, "Fatsa'da ilk gaz verme tarihi 30 Kasım 2014 olarak belirledik. Ünye'de ise çalışmalar sürüyor" açıklamasında bulundu. - Ordu




Bu haber 3019 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI