Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Ordulu Yaşlılar da Artık Ücretsiz Seyahat Edecekler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 65 Yaş ve üstü insanlara ülke genelinde ücretsiz seyahat etme mücdesini vermesi 65 yaş üzerindeki vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Ordulu Yaşlılar da Artık Ücretsiz Seyahat Edecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 65 Yaş ve üstü insanlara ülke genelinde ücretsiz seyahat etme mücdesini vermesi 65 yaş üzerindeki vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

Ünyeli Emekli Fiskobirlik müdürü Zekeriya Yılmaz  konuyla ilgili yaptığı yazılı başvurusuna olumsuz yanıt alması üzerine  aynı gün harekete geçerek, 1.5 yıl süren Ünye ve Ordu arasında süren resmi yazışmalar sonunda başvurduğu BİMER sayesinde ücretsiz seyhat etme hakkını kazanarak,  Ordu’daki toplu taşıma araçlarındada uygulamaya koydurmayı başardı.

Recep Tayip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde "65 yaş üstü vatandaşlar, Devlet Demiryolları'nın şehir içi hatlarında, deniz yollarının şehir içi hatlarında, belediyelerin şehir içi toplu taşıma hatlarında,  Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edebilecekler  müjdesi üzerine 04 Mart 2014 tarihli resmi gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kanunun 5’ci maddesi gereği (1) Türk vatandaşı olan altmış beş yaş ve üzeri kişiler ücretsiz olarak yararlanır.

Ünye’de 1.5 yıl evvel harekete geçen Emekli Fiskobirlik müdürü Zekeriya Yılmaz “dolmuşlara söylüyorum hepsi ipe un sererek paranı öde beyefendi diyor.” Konuyu Ünye belediyesine ve Şoförler Odasına ve son olarak Ünye Kaymaakmlığına yazılı başvuruda bulunmam sonucunda beklediğim cevap olumsuz geldi.

Kurumdan  olumsuz yanıt alınca, durumu  Ordu valililğine aynı şekilde yazılı olarak ilettim.

Ülke genelinde  Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan ‘ın ücretsiz seyahat etme müjdesi uygulanırken, neden Ordu’da uygulanmaz; Ya da uygulanamaz diye ısrarımı son 1.5 yıl boyunca sürdürdüm. Ve  Ordu’da  ücretsiz seyahat etme hakkımızla ilgili resmi yazışmalarımızı tamamlayıp,  kapılar yüzüme olumsuz şekilde  kapanınca, 10 Ekim 2014 Tarihinde 828251kayıt numarası ile BİMER’e yazdım. Ve Bimer’den Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından, Ordu Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Müdür vekili Taşkın Yurdakul imzasıyla tarafıma gönderilen resmi yazıyla”igili mevzuat gereği ayakta yolçu taşıyabilme yetkisi olan araçlarda ücretsiz seyahat hakkı kullanılabilmektedir.” yazısıyla 65 ve üstü yaştaki insanlarımız ülke genelinde olduğu gibi Ordu ve ilçelerinde de artık bundan böyle  nüfus cüzdanlarını kaptan şoföre göstererek seyhat etme haklarını kullanabileceker”dedi.

 




Bu haber 1689 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI