Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


SUSUZ KÖYÜN UMUDU VALİ!...
Ordu'nun merkeze bağlı Gökömer köyünde 10 aydır su sıkıntısı yaşanırken, belediye ekipleri köye tankerle su taşıyarak vatandaşın sıkıntısını gidermeye çalışıyor.

SUSUZ KÖYÜN UMUDU VALİ!...

Ordu'nun merkeze bağlı Gökömer köyünde 10 aydır su sıkıntısı yaşanırken, belediye ekipleri köye tankerle su taşıyarak vatandaşın sıkıntısını gidermeye çalışıyor.

Ordu'nun merkeze bağlı Gökömer köyünde 10 aydır su sıkıntısı yaşanırken, belediye ekipleri köye tankerle su taşıyarak vatandaşın sıkıntısını gidermeye çalışıyor. Gökmener köyündeki su sıkıntısı sürerken, vatandaşlar kanallardan buldukları kirli suları bidonlar ve kovalara doldurarak evlerine götürüyor. Ordu Belediyesi ise, tankerle köylüye içme suyu takviyesi yapıyor. Vatandaşlar köye gelen su tankerine akın ederken, içme suyu alabilmek için bir birleriyle yarışıyorlar.

Köy sakinleri, geçen günlerde Ordu Valisi Kenan Çiftçi'yi makamında ziyaret ederek dertlerini anlattı. Köy Muhtarı Yavuz Savaşkan, vali ile gerçekleşen görüşme sonucunda suyun ekim ayında köye verilebileceğini öğrendiklerini belirterek, "Köylünün artık sabrı kalmadı" dedi.

Savaşkan, Ordu'da fındık hasat döneminin başlamasıyla köyün nüfusunun fındık işçileriyle beraber 10 bini bulduğunu ifade ederek, "10 aydır suyumuz akmamaktadır. Alınca köyünden bağlı KÖYDES hattımız çalışmıyor. Nisan ayında 100 bin TL kadar bir ödenek verildi fakat ihale süreci uzun olduğundan dolayı halkımız sabırsızlanıyor. Köy nüfusumuz bin 500 ama fındık işçilerinin gelmesiyle 10 bini buldu. Belediye haftada bir ya da iki defa kendi imkanları doğrultusunda tanker ile su getiriyor. Halkımız çok sabırsız ve benim üzerime geliyorlar. Benden 'yardımcı ol' diye ilgilenmemi istiyorlar. Ben de Ordu Valimize gittim. Vali yardımcımız ile görüştük. İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ile görüştük. Fakat ihale sürecinde yapılacak bir şey olmadığını. 5 Ağustos'ta ihale olacağını, ekim ayında ancak suların akacağını söylediler. Fakat taşıma suyla ancak bu kadar oluyor. Kendilerinden su tankeri talep ettik. Artık yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Halkta belli bir panik başladı. Dereler kurudu, içme sularımız kurudu. Bu nedenle yardım bekliyoruz. Yarın cenaze var, cami kapısında su yok" diye konuştu.

 

"EL ARABASIYLA GÜNDE 20 DEFA SUYA GİDİYORUZ"

 

Kanaldan bidonlarına doldurdukları suyu evlerine taşıyan Sevim Savaşkan isimli vatandaş, sağlıksız olan su ile mecburen yemek hazırladığını belirterek, "Aşağıdan su taşıyoruz. Bu su işe ev halkının haberi olmadan hem iftar yemeği hazırlıyorum hem de içirmek zorunda kalıyorum. Oruç tutuyoruz. Oruçlu oruçlu her gün 20 defa suya iniyoruz. İneklerimiz var. Haliyle her yerde su kullanılıyor. Bazen abdest almaya da su bulamıyoruz. El arabasıyla günde 20 defa suya gidiyoruz. Zamanımız su taşımak ile geçiyor. Bir an önce suyumuzun yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİZİ PASİF GÖRMESİNLER"

"Hükümet istese üç günde bu sorunu çözer" diyen Gönül Şaşmaz ise, "Biz üç gün önce Ordu Valisi'nin yanına gittik. Derdimizi arz ettik. 'Bize bir çare bulun' dedik. Arada bir tane tanker gönderiyorlar. Bizi köylü diye burada pasif görmesinler, ben üç tane dil biliyorum. Bize bir çare bulsunlar. Suyumuzu temelden çözsünler. Hükümet istese bu sorunu üç günde çözer. Dört bir tarafımız suyla dolu, ayıptır günahtır. Yazıktır bize, yarı yıkanacak şekilde insan gezer mi? 10 aydır suyumuz yok. 10 aydır çeşmeden su akmaması ne demek. Bu hükümet aşağıda ne yapıyor. Biz derdimizi anlatıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Bir de kalkın ayağa küçük tanker gönderiyorlar, 'yol boyuna çeşmeye doldurun gelin' diyorlar" şeklinde konuştu.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi ise, "köylünün su sorununu şimdilik tankerlerle su taşıyarak gidermeye çalışıyoruz. Su sorununun çözülmesi için 100 bin TL civarında para lazımmış. O parayı hazırladık. Müteahhitte verdikten sonra köyün suyu akacak" açıklamasında bulundu. - Ordu




Bu haber 2040 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI