Reklam
Bugun...
Reklam
Advert
Tarife Arif Gerekmez!


Meral Korkmaz Bence...
meralkorkmazz@gmail.com
 
 

Tarife Arif Gerekmez!

Biliyorsunuz atalarımızın bir sözü var; “Arife tarif gerekmez..”

Peki nedir bu sözün anlamı?

Sizin de tahmin ettiğiniz gibi, “sezgisi, anlaması güçlü bir kimseye bir şeyi uzun uzun anlatmanın gereği yoktur.” manasına gelir.

Bizim de bir Arif’imiz var…

Ünye Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün…

Yıl 2014…

5. Olağan kongre öncesinde 6 aday adayı arasından Ak Parti Genel Merkezi Arif Ergün'ü aday göstermiş, ancak karşısına liste çıkarılınca Genel Merkez, parti içerisinde birlik ve beraberliğin bozulmaması için kongreyi iptal ederek, ardından da mevcut teşkilatın istifası istenmişti. Bunun üzerine Ak Parti ilçe teşkilatını yeniden kurmak üzere 2014’ün Aralık ayında Arif Ergün başkan olarak atanmıştı.

4 yılda Arif Bey neler yapmıştı bakalım…

Artık Arif Bey’in görevi sorumluluk gerektiren, önemli bir görevdi. Yerelde iktidar partisini temsil eden ve devlet yatırımlarını takip ederek, yatırımların yürütülmesi ayağında hükümeti hareketlendirecek kişiydi.

Beklenti büyüktü…

Çünkü, Arif Ergün’ü Ak Partili olmasından ziyade, Ordulu Bakanımız ve milletvekilimiz Sayın Numan Kurtulmuş’un HAS adamı olarak tanımıştık. Bu nedenle de beklentimiz iki kat daha büyüktü.

Sayın Arif Ergün işinin başına koyuldu ve biz OSB, Akkuş-Niksar yolu, üniversite yatırımı derken, bunun gibi önem arz eden çok konuda Arif Bey’in önce milletvekillerini dolayısıyla Sayın Bakanımızı harekete geçirerek, Ünye’nin hayallerine bir adım yaklaşmasına vesile olacağını umarken, hiç de öyle olmadığını gördük.

%71’lik oyla Ünye’de büyük başarı yakalayan Ak Parti’nin temsilcisi ne yaptı?

Sayın Numan Kurtulmuş’un gayretleriyle ivme kazanan OSB kararının çıkmasının ardından, Mütevelli Heyeti oluşturulması aşamasına geçildi. Valilik tarafından oluşturulacak Mütevelli Heyeti için Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, direkt Mütevelli Heyet Başkanı seçildi. Ancak daha sonra Ünye AK Parti İlçe Başkanı Arif Ergün aday olduğunu belirtti. Bunun üzerine grup kararıyla Arif Ergün Başkan seçildi.

Bu seçimden sonra valilik tarafından karar değiştirildi. Belediye Başkanı haricinde iki üye talep edildi. Bu iki üyenin seçilebilmesi için Ak Parti grup toplantısı gerçekleştirdi. Grup toplantısında Ak Parti İlçe Başkanı Arif Ergün "Ben daha önce seçilmiştim” dedi. Kendisine o seçimin iptal olduğu yeniden aday olması gerektiği söylendi. Bu sırada Ak Parti meclis üyesi Hüseyin Tavlı ve Remzi Taş da adaylıklarını açıkladı. Yeni adaylar ortayla çıkması üzerine Arif Ergün toplantıyı terk etmişti.

 

Bu ne demekti?

Arif Bey, kendisinde öyle hak görmüştü ki, amacın Ünye’ye hizmet kazandırmaktan çok kendi isminin ön plana çıkması yarışı gibiydi.

“Bunun da sebebi ne olabilirdi?” diye düşündüğümüzde, her fırsatta Sayın Numan Bey’e olan yakınlığını dile getirmesi ve kartvizit gibi her yerde O’nun adını kullanmasıydı. Yani, kamuoyunda Arif Ergün, devlet yatırımlarının takipçisi olan bir başkan değil, Sayın Bakanımız Numan Kurtulmuş Beyefendinin HAS adamı olarak biliniyor olmasıydı.

Haa bir de…

Arif Bey bir de Ünye Devlet Hastanesi ikinci başhekimi olarak biliniyor.

Evet evet yanlış okumadınız…

Sayın Arif Ergün’ü geçen 4 yıl içerisinde ilgilendiren tek konu Ünye Devlet Hastanesi’ne yapılan atamalar, hastane yönetimini her fırsatta savunmaya geçmeler, hatta hastaneye alınan her cihazın tanıtımı ve teknik bilgisi hakkında kamuya bilgi verme görevi ile personel alımlarında en etkin rolü olan bir başkan olarak tanıdık.

 

itiraf edeyim, bir defasında beni bir konuda umutlandırmıştı.

Eski Ünye Devlet Hastanesi’nin TOKİ’ye devredilmesinden sonra TOKİ’nin o binayı nasıl değerlendireceği merak konusuyken, Sayın Arif Ergün’ün bir basın açıklamasında, “Arkadaşlar! Eski hastane için bir takım projeler üretiliyor fakat ben ve teşkilatım o alanın hemşirelik okulu olması için direteceğiz. Çünkü sağlık okulu olacak donanıma sahip bir yapı bulunuyor elimizde…” dediğinde, bu kararını çok doğru bulmuş, böyle bir uygulamanın Ünye için de artı puan kazandıracağını düşünmüştüm, Ta ki, orayı Ünyeli işadamımız Ali Gürsoylu ve Uğur Odabaşı alana kadar…

Yani, bir kez daha Arif Bey tünelin sonunda görünen ışık gibi bir an umut vermiş, daha sonra öyle bir ışığın olmadığını bize göstermişti.

Uzatmayayım…

Velhasıl Kelam;

İlçe Başkanımız Arif Bey, devlet yatırımlarının neler olduğuna tarif istemeden, işini bilen Başkan olması gerekirken, tarife Arif gerektirmeyen bir başkan pozisyonu çizmekten öteye geçememiştir.

Yıllardır bilinen atasözü “Arife tarif gerekmez” sözünü bize tersine çevirten Sayın Başkan Arif Ergün’, “Arif’e tarif değil, tarife Arif gerekmez” dedirtti.

Saygılar…

 



Bu yazı 1962 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
SON YORUMLANAN HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
VİDEO GALERİ
FOTO GALERİ
GÜNDEMDEN BAŞLIKLAR
YUKARI